Over ons

Re-trac goed werk biedt jobcoaching, begeleiding bij re-integratie en bij outplacement. We begeleiden jou als je om welke reden dan ook buiten het arbeidsproces staat of als je dreigt uit te vallen.


Het doel is passend werk vinden en behouden. We werken hierbij met gecertificeerde re-integratie-adviseurs, jobcoaches, ergotherapeuten en arbeidsdeskundigen.

Contact

Coaching

Coaching is een Engelse term. Inmiddels is het een woord dat veel gebruikt wordt in de Nederlandse taal. Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is iemand te laten groeien in zijn of haar ontwikkeling.


Een coach wijst je de weg, begeleidt je en geeft handvatten om jouw doel te bereiken. De coach gaat vertrouwelijk te werk en levert maatwerk om zo jouw doel te bereiken.Lees meer

Re-integratie

Tijdens re-integratie staat het terugkeren naar een baan centraal. Re-integratie is aan de orde als je (langdurig) werkloos of ziek bent.


Als je een uitkering van het UWV of van je gemeente ontvangt, kom je mogelijk in aanmerking voor een re-integratietraject. Vaak mag je dan zelf een re-integratiebureau kiezen.


Lees meer

Wie is wie?

Maak kennis met wie we zijn, wat ons drijft en hoe we je kunnen helpen. 
Loes Teunissen Directie / Ergotherapeut
Pieter Kersten Directie / Re-integratiebegeleider
Kees van Vrouwerf Re-integratiebegeleider / Coach
Petra Spreeuwenberg Re-integratiebegeleider / Coach
Twan Kersten Arbeidsdeskundige / Coach
Monique Maasdijk Administratief medewerker
Ruud Wijnhoven Ambulant begeleider (Wmo) / Coach
Maud Derix Ambulant begeleider (Wmo) / Coach
Carlo Twickler Ambulant begeleider (Wmo) / Coach
Yvette Erkens Ambulant begeleider (Wmo) / Coach

Onze cliënten aan het woord

"Mijn begeleider luisterde naar wat ik te zeggen had en ging hiermee aan de slag. Hij wou mij niet aan het werk krijgen maar keek rond voor iets wat echt bij mij zou passen."
"Re-trac heeft mij op uiterst deskundige wijze bijgestaan."
"Er werd zeer goed geluisterd, waarbij ik me ook goed begrepen voelde. Ik kon altijd hulp vragen. Goede begeleiding tijdens traject voor oefenwerk, ook voor de 'werkgever."
"Coach stond altijd voor mij klaar. Kreeg goede adviezen. Kon haar altijd bereiken. Goede hulp tijdens traject."
"Er is altijd goed contact met jobcoach. Heeft veel begrip voor eventuele situaties. Is zeer behulpzaam met contact met werkgever. En zorgt ervoor dat het financieel ook allemaal goed geregeld wordt met UWV en werkgever."
"Super begeleiding! Hele aardige jobcoach!"
"Staan altijd voor je klaar. Zelfs op zondag kon ik contact opnemen."
"Ik heb alle ruimte en tijd gekregen die ik nodig had afgestemd op mij als persoon.”
"Deze plaatsing is echt heel goed verlopen. Ik heb nu echt de ideale plek gevonden met toekomstperspectief. Mijn jobcoach had een goed inlevingsvermogen, probeert eerst echt iemand goed te leren kennen, heeft zich aangepast aan mijn tempo. Kortom hij levert echt zorg op maat!”
"De jobcoach van Re- Trac was prima en heeft mij in mijn tempo begeleid. Er werd echt naar mij gekeken. ook toen er een wisseling in coaches plaatsvond was er een prima overdracht tussen beide coaches.”
“Ik had dit vooraf gehoopt en verwacht en ze hebben helemaal aan mijn verwachtingen voldaan. Re-trac heeft me goed geholpen in mijn situatie ook al was de uitkomst anders dan ik voorheen verwacht had.”
“Ik had niet gedacht dat het zo diepgaand zou zijn, er was echt verdieping in mijn specifieke situatie”
“Beter dan ik dacht want er werd ook een stukje zorg geleverd, extra ondersteuning geboden dan alleen maar het zoeken naar werk. Ik ben heel tevreden over hoe de coach het heeft aangepakt.”
“Ik ben goed geholpen, er werd goed geluisterd naar mijn problemen. Er werd meegedacht aan oplossingen”
“Ook op persoonlijk vlak hebben ze me goed geholpen”

Stap 1: Intake

Na de aanmelding volgt de intake. De intake is een verkennend gesprek waarbij we jouw wensen en mogelijkheden onderzoeken. Op basis van de intake bepalen we welke activiteiten en instrumenten we inzetten om jou verder op weg te helpen in de zoektocht naar werk. We stellen een plan op met doelen en afspraken. Dit is altijd maatwerk. Iedereen is namelijk anders en ook iedere situatie is anders.


De intake gebruiken we ook om te ontdekken of je een klik hebt met de coach van Re-trac. Het is belangrijk dat jij er een goed gevoel bij hebt, zodat je het traject met vertrouwen kunt starten. 

Stap 2: Zelf onderzoek

Tijdens het zelfonderzoek helpen we jou om je meer bewust te zijn van je eigen kracht, je kwaliteiten, je mogelijkheden, maar ook je uitdagingen. Vragen zoals ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ staan hierbij centraal. Door persoonlijke coachgesprekken en gerichte opdrachten leer je je eigen krachten, drijfveren en mogelijkheden kennen. Ook leer je grenzen te stellen.


In deze fase onderzoeken we daarnaast welke mogelijke beroepen bij jou passen. Het doel is dat jij een realistische beroepsrichting kiest, passend bij jouw kwaliteiten, vaardigheden en opleiding. Aan het eind van deze fase heb je een goed beeld van de beroepsrichting waarin jij wil werken, die ook nog haalbaar en realistisch is.   

Stap 3: Training

In de trainingsfase staat het trainen van jouw vaardigheden centraal. Bij de een is dit gericht op het trainen van werknemersvaardigheden. Zoals afspraken nakomen, communiceren en gestructureerd werken. Het trainen van werknemersvaardigheden op een werkervaringsplek behoort tijdens deze fase ook tot de mogelijkheden.


Bij de ander is deze fase meer gericht op het trainen van sollicitatievaardigheden. Bijvoorbeeld het opstellen van een cv, het schrijven van een sollicitatiebrief of het actief leren netwerken. We trainen en coachen je met als doel: jouw positie op de arbeidsmarkt versterken.   

Stap 4: Arbeidsmarkt verkenning

Tijdens de arbeidsmarktverkenning gaan we op zoek naar werk dat bij jou past, waar je enthousiast over bent en werk dat jou een toekomst biedt. We maken gebruik van ons grote netwerk van werkgevers in de regio, maar óók van jouw eigen netwerk. Vaak zijn de kansen immers dichterbij dan je zelf denkt. De coach van Re-trac helpt jou in deze fase met het vinden van vacatures, het solliciteren en het benaderen van werkgevers.  

Stap 5: Aan het werk

Het is gelukt! Je hebt werk gevonden waar je blij van wordt. Je gaat aan het werk. De coach van Re-trac blijft betrokken en bekijkt samen met jou of alles rondom het werk goed geregeld is. We adviseren hierbij zowel jou als jouw werkgever op het gebied van arbeidsvoorwaarden en de inrichting van de werkplek. Samen zorgen we ervoor dat de functie passend is en passend blijft. Het doel is dat je duurzaam aan het werk blijft.   

Stap 6: Nazorg

Het re-integratietraject wordt formeel beëindigd. We houden contact met jou om je voortgang te volgen. Heb je toch behoefte aan meer ondersteuning op het werk? Bijvoorbeeld bij het aanleren van nieuwe vaardigheden, het structuren van het werk of in omgang met je leidinggevende of collega’s? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om jobcoaching in te zetten op jouw werkplek.   

Belastbaarheidsonderzoek

Vanuit het belastbaarheidsonderzoek stelt de arbeidsdeskundige van Re-trac goed werk samen met een arts vast welke fysieke en/of psychische beperkingen iemand ten aanzien van werk heeft.


Het belastbaarheidsonderzoek bestaat uit een medisch, arbeidsdeskundig en eventueel een psychologisch onderzoek. 

Lees meer

Outplacement

Outplacement is aan de orde als ontslag dreigt. Bijvoorbeeld omdat je boventallig bent geworden door een reorganisatie, er sprake is van een arbeidsconflict of als je vastloopt in je carrière.


Jouw werkgever kan je dan ondersteunen bij het vinden een nieuwe (loop)baan door het aanbieden van outplacementbegeleiding. Bij outplacement ondersteunen we en begeleiden we jou bij de zoektocht naar een nieuwe baan. 

Lees meer

Over ons

Bij Re-trac staat werk voor een manier om een zinvol en onafhankelijk bestaan op te bouwen. Werk biedt inkomen, structuur, een daginvulling en sociale contacten. Het vormt je identiteit. Door werk groeit het vertrouwen in jezelf.


Wij geloven dat er voor iedereen een passende baan en/of daginvulling is. Wij helpen jou graag in deze zoektocht.   

Lees meer